Lähtölaiturit & esteettömyys

Hakaniemen Island Hopping -reitti: lähtölaiturit & esteettömyys

Tutustu Vallisaaressa järjestettävään Helsinki Biennaaliin 2021! JT-Line liikennöi Island Hopping -vesibussireittiä Hakaniemestä Kruunuvuorenrannan kautta Vasikkasaareen, Vallisaareen ja Lonnaan 12.6.-15.8.2021.


ESTEETTÖMYYS:

Reittiä liikennöivän aluksen M/s Amiraalin sisääntuloaula on esteetön, ja alukseen ja aluksesta pois pääsee aina lastenvaunujen ja manuaalipyörätuolin (suosittelemme avustajaa) kanssa. Sen sijaan sisäänpääsy sähköpyörätuolin kanssa vaihtelee liikennöintilaiturikohtaisesti, sillä kulkusilta aluksen ja laiturin välillä ei saa asettua liian jyrkkään kulmaan sähköpyörätuolin painon vuoksi, ja myös itse laiturialueen tulee olla esteetön.

  • Hakaniemi: lähtölaituri on esteetön lastenvaunuilla, manuaalipyörätuolilla avustajan kanssa ja sähköpyörätuolilla.
  • Kruunuvuorenranta: lähtölaituri on esteetön lastenvaunuilla ja manuaalipyörätuolilla. Sähköpyörätuolilla pääsee kyytiin tietyn varauksin *).
  • Vasikkasaari: lähtölaituri on esteetön lastenvaunuilla ja manuaalipyörätuolilla (avustajan kanssa). Maihinnousu sähköpyörätuolin kanssa ei onnistu, ja Vasikkasaari itsessään ei ole esteetön kohde: liikkuminen ei onnistu lastenvaunujen ja manuaalipyörätuolin kanssa.
  • Vallisaari, Luotsipiha: tulolaituri on esteetön lastenvaunuilla ja manuaalipyörätuolilla (avustajan kanssa). Tulolaituri on tietyin varauksin *) esteetön sähköpyörätuolin kanssa, mikäli merivedenkorkeus on normaali tai lähes normaali. Kannattaa huomioida, että Vallisaari ei ole kohteena täysin esteetön: kulkuväylät ovat hyväkuntoista isomurskeista soratietä, mutta ylä- ja alamäet paikoin hyvin jyrkkiä (lastenvaunujen kanssa liikkuminen on kuitenkin helppoa). Lisätietoa Vallisaaren esteettömyydestä löydät täältä >>
  • Vallisaari, Torpedolahti: lähtölaituri on esteetön lastenvaunuilla ja manuaalipyörätuolilla (avustajan kanssa). Tulolaituri on tietyin varauksin *) esteetön sähköpyörätuolin kanssa.
  • Lonna: lähtölaituri on täysin esteetön lastenvaunuilla ja manuaalipyörätuolilla (avustajan kanssa). Maihinnousu sähköpyörätuolin kanssa ei valitettavasti onnistu.

Pyörätuolin käyttäjällä tulee olla oma avustaja. Pyörätuolimatkustajan avustaja matkustaa aluksillamme veloituksetta. Myös muilla tavoin kuin pyörätuolilla liikkuvalla liikuntarajoitteisella on tarvittaessa oikeus avustajaan: avustajan tarpeen voi todentaa esittämällä esimerkiksi Vammaiskortin avustajatunnuksen tai muun todisteen avustajan tarpeesta.

*) Saavutettavuus sähköpyörätuolilla riippuu osittain myös sähköpyörätuolin ominaisuuksista. JT-Linen M/s Amiraali-aluksella on siirreltävä pyörätuoliramppi, jonka avulla voidaan helpottaa kulkua tietyillä laiturialueilla olevien pienten kynnysten yli. Jos suunnittelet retkeä sähköpyörätuolin kanssa, voit halutessasi olla meihin etukäteen yhteydessä p. 010 2051880 ja kysyä, onko vedenkorkeus normaalista poikkeava.

Itse Biennaali-tapahtuman esteettömyystiedot löytyvät täältä >>
Teosten estettömyystiedot löytyvät Biennaali-organisaation kokoamasta luettelosta >> (PDF)


HAKANIEMI
Tästä >> näet Hakaniemen lähtölaiturin sijainnin Google Maps-karttapalvelussa

KRUUNUVUORENRANTA
Tästä >> näet Kruunuvuorenrannan lähtölaiturin sijainnin Google Maps-karttapalvelussa

VASIKKASAARI
Tästä >> näet Vasikkasaaren laiturin sijainnin Google Maps-karttapalvelussa

VALLISAARI
Vallisaaressa jäädään pois kyydistä Luotsipihan laiturissa (josta Biennaali alkaa).
Paluukuljetus takaisin Hakaniemeen lähtee Torpedolahden laiturista.
Tästä >> näet Luotsipihan laiturin sijainnin Google Maps-karttapalvelussa
Tästä >> näet Torpedolahden laiturin sijainnin Google Maps-karttapalvelussa

LONNA
Tästä >> näet Lonnan laiturin sijainnin Google Maps-karttapalvelussa