Esteettömyys ja saavutettavuus

Korkeasaari: esteettömyys ja saavutettavuus

Henkilökohtaiset avustajat

Korkeasaari on Vammaiskorttikohde. Avustettavan kanssa saapuva henkilökohtainen avustaja pääsee eläintarhaan veloituksetta, kun avustettavan kortissa on A-merkintä. Eläintarha on karanteenialuetta, joten Korkeasaareen ei voi tulla opas- tai avustajakoiran kanssa. Vuokrattavia lastenvaunuja tai pyörätuolia Korkeasaaressa ei tällä hetkellä ole.

Korkeasaaren reitin alukset

Korkeasaaren reitin aluksiin kuljetaan kulkusiltaa pitkin, ja ne ovat täysin saavutettavia sekä lastenvaunujen että pyörätuolin kanssa, lukuun ottamatta alusten WC-tiloja, jotka eivät ole esteettömiä.

Maasto Korkeasaaressa

Suurin osa Korkeasaaren tiloista ja alueista on esteettömiä tai lähes esteettömiä. Korkeasaaren maasto on kuitenkin luonnostaan mäkistä. Erittäin jyrkkiä mäkiä on etenkin saaren keskiosassa: nämä mäet voivat olla työläitä pyörätuolilla liikkuville. Lähes kaikki tiet ovat leveitä ja asfaltoituja. Näköalatorniin pääsee vain portaita pitkin. Eläintarhassa on useita penkkejä ja levähdyspisteitä.

Eläinten näkeminen

Korkeasaaressa on joitakin portaikkoja, mutta eläimet pääsee näkemään myös ilman portaiden käyttöä. Karhulinnan ylätasanteelle on kaksi luiskaa: eteläpäädyn luiska on loiva, ja pohjoispäädyn jyrkkä. Myös itse katselutasanne on kalteva, mutta katselutasanteen etureunassa on tasainen alue. Apinalinnan ulkotarhan ylätasanteelle pääsee vain portaita pitkin, mutta apinat ovat nähtävissä myös esteettömästi alatasanteelta. Borealia-talon sisäänkäynti on esteetön ja talossa on automaattiovet. Hämärätaloon on luiska, mutta ovi ei ole automaattinen.

Korkeasaaressa on kaksi trooppista taloa, Amazonia ja Africasia. Molemmissa on automaattiovet. Amazonia on pääosin esteetön, ja siellä voi liikkua hyvin myös pyörätuolilla. Trooppisten talojen välisessä tunnelissa on kynnys, jota on madallettu luiskilla. Myös Africasia on pääasiassa esteetön, mutta sademetsäpuolen mäki on jyrkkä, ja se voi olla liukas märkänä.

Korkeasaaren eläintarhan ravintolat ja WC-tilat

Karhulinnalla sijaitseva Ravintola Karhu on esteetön. Saaren keskiosassa sijaitsevaan Ravintola Pukkiin on luiska, joka sijaitsee ravintolarakennuksen sivussa. Ravintoloiden ovissa ei ole avausmekanismia.

Korkeasaaressa on ympäri vuoden avoinna kolmesta viiteen esteetöntä wc:tä. Avoinna olevat wc-tilat on merkitty karttaan. Kaikkien Korkeasaaren wc-tilojen yhteydessä on lastenhoitohuone.


Haluamme, että Helsingin saaristo säilyy elinvoimaisena myös tuleville sukupolville, ja siksi tankkaamme reitillä liikennöiviin aluksiin ainoastaan Nesteen uusiutuvaa MY polttoöljyä. Edelläkävijöinä haluamme olla mukana edistämässä vähäpäästöisempiä ratkaisuja. Neste MY uusiutuvan polttoöljyn käytöllä vähennämme kyseisellä reitillä hiilijalanjälkeämme jopa 90 % fossiilisiin polttoaineisiin verrattuna.

Sustainable-Travel-Finland-logo    Eco-Compass-logo