Yritys

Yritys

Helsinkiläisen vesibussivarustamo JT-Line Oy:n tarina alkoi kesäkuussa 1993, kun Juha Tiilikainen perusti yrityksen. Ensimmäinen vesibussi, mänty-mahonkirakenteinen M/s Monica siirtyi yrityksen omistukseen saman vuoden heinäkuussa.

Tällä hetkellä JT-Line on yksitoista vesibussia omistava yritys, joka työllistää ympärivuotisesti omistajansa lisäksi 5 henkilöä ja kesäsesongin aikana noin 60-70 henkilöä. JT-Linella viihdytään: noin puolet kausityöntekijöistä aloittaa tulevana kautena vähintäänkin viidennen kesänsä, ja usea jo yli kymmenennen kesänsä yrityksen palveluksessa.

Yhtiön alukset liikennöivät vesibussiliikennettä Kauppatorilta Suomenlinnaan, Lonnaan ja Vallisaareen, Hakaniemestä Suomenlinnaan, Vallisaareen ja Vasikkasaareen, sekä Pihlajasaaren vesibussiliikennettä Merisatamasta ja Ruoholahdesta Pihlajasaareen. Lisäksi yhtiö on alihankintana huolehtinut jo yli kymmenen vuoden ajan Helsingin seurakuntayhtymän yhteysalusliikenteestä Taivallahden ja Mustasaaren välillä.

JT-Line myös vuokraa aluksiaan henkilökuntineen yksityiseen käyttöön kaikenlaisiin tilaisuuksiin, lyhyistä siirtoajoista illallisristeilyihin ja koko päivän kestäviin retkiin.

Yritys on edelleen 100-prosenttisesti perustajansa omistuksessa. Vuosien varrella on tapahtunut paljon, mutta yksi asia on pysynyt muuttumattomana: JT-Line haluaa yhä edelleen tarjota asiakkailleen unohtumattomia, ainutlaatuisia ja ammattitaidolla toteutettuja elämyksiä merellä.

JT-Linelle on myönnetty Ekokompassi-ympäristösertifikaatti syyskuussa 2020.
JT-Line on ollut mukana valtakunnallisessa matkailuyritysten laadunkehittämisohjelmassa Laatutonnissa jo vuodesta 2009.
Lisäksi JT-Line on saavuttanut Suomen Asiakastiedon myöntämän, korkean Rating Alfa-luottoluokituksen jo vuodesta 2007.