Pihlajasaari ryhmille

Ryhmille: Pihlajasaari – Helsingin kesäparatiisi

Tarjoamme ryhmille valmista kokonaisuutta, jota sisältää matkat vuoroaluksella Ruoholahdesta (tai Merisatamasta) Pihlajasaareen ja takaisin, ja opastetun retken saaren ympäri.


Kuva: JT-Line / Omar El Mrabt

Lähde leppoisalle saaristoretkelle Pihlajasaareen, joka sijaitsee vain 15 minuutin merimatkan päässä Helsingin Ruoholahdesta tai Merisatamasta!

Helsingin Länsisataman edustalla sijaitseva Pihlajasaari on entinen huvilasaari ja nykyinen monipuolinen ulkoilu- ja virkistyssaari. Saari tunnetaan hienohiekkaisten uimarantojen, komeiden rantakallioiden ja upeiden merinäköalojen lisäksi yli 100 vuotta vanhoista huviloistaan, joista usea on suojelukohde.

Retkellä pääsemme oppaan johdolla rauhalliselle kävelykierrokselle Pihlajasaaren ympäri ja kuulemme tarinoita saaren historiasta, josta voi tarkasti katsoen huomata jälkiä siellä täällä luonnon keskellä. Pihlajasaaren luonto lehtoineen ja metsäkaistaleineen on erittäin monipuolista, ja pääsemme tutustumaan myös saariston kasvi- ja lintulajeihin. Valokuvaamisesta innostuneiden kannattaa ehdottomasti ottaa oma kamera retkelle mukaan!

Retken lopuksi vietetään picnic-tauko rantakalliolla, ihaillaan merimaisemaa ja nautitaan raparperipiirakasta ja ja omena-raparperi-limonadista sekä Helsingin rakastetuimman kesäsaaren tunnelmasta.

Sekä alus että itse Pihlajasaari ovat helposti saavutettavissa lastenvaunujen kanssa.

Saatavuus: Päivittäin 18.5.-1.9.2024

Lähtöaika: klo 10.00 (tai asiakkaan toiveen mukaan)

Kesto: 3 tuntia

Hintaesimerkki: alkaen 290 € per ryhmä + 22 € per osallistuja (aikuinen)
(edullisempi hinta per henkilö on saatavilla lapsille / eläkeläisille)
Sisältäen vesibussimatkat Pihlajasaareen ja takaisin (meno-paluuliput, jotka ovat voimassa aikataulunmukaisilla lähdöillä), opastetun kierroksen saaren ympäri sekä picnic-eväät: raparperipiirakkaa á la Bruket Café ja Lepolan omena-raparperi-limonadia.

Varaukset >>


Kuva: JT-Line / Omar El Mrabt

Kuva_Pihlajasaari_Teemu Saloriutta_ Helsingin kaupunki
Kuva: Teemu Saloriutta / Helsingin kaupunki

Picture_Pihlajasaari_Pira Cousin_Helsingin kaupunki
Kuva: Pira Cousin / Helsingin kaupunki

Picture_ Pihlajasaari_Teemu Saloriutta_Helsingin kaupunki
Kuva: Teemu Saloriutta / Helsingin kaupunki

Picture_Teemu Saloriutta_Helsingin kaupunki
Kuva: Teemu Saloriutta / Helsingin kaupunki


Kuva: Visit Finland / Julia Kivelä


Haluamme, että Helsingin saaristo säilyy elinvoimaisena myös tuleville sukupolville, ja siksi tankkaamme reitillä liikennöiviin aluksiin ainoastaan Nesteen uusiutuvaa MY polttoöljyä. Edelläkävijöinä haluamme olla mukana edistämässä vähäpäästöisempiä ratkaisuja. Neste MY uusiutuvan polttoöljyn käytöllä vähennämme kyseisellä reitillä hiilijalanjälkeämme jopa 90 % fossiilisiin polttoaineisiin verrattuna.

Suosittelemme, mikäli mahdollista, saapumaan Ruoholahteen tai Merisatamaan julkisilla liikennevälineillä. Lisätietoja löydät HSL:n Reittioppaasta >>

Sustainable-Travel-Finland-logo    Ekokompassi-logo