Retki Kirkkonummen saaristoon

best website builder

Opastettu retki Pentalan museosaareen ja Porkkalan saaristoon

OPASTETTU RETKI KIRKKONUMMEN SAARISTOON

Koe Kirkkonummi mereltä!

Sunnuntaina 28.8.2022 9:30–15:30

Lähde mukaan vesibussin kyytiin tutustumaan Pentalan museosaareen ja Porkkalan saaristoon, retken aikana näet myös Rönnskärin majakkasaaren!

Retkelle lähdetään Espoon Kivenlahden saaristovenelaiturista, josta suuntaamme ensin Pentalan museosaareen. Pentalassa pääsemme opastetulle kierrokselle tutustumaan vanhalla kalastajatilalla sijaitsevaan saaristomuseoon. Kuulemme saariston elämästä ja tutustumme lisäksi Pentalan saaren ihastuttavaan luontopolkuun.

Pentalasta matka jatkuu opastettuna ja musiikin siivin Espoon Suvisaariston läpi kohti Porkkalanniemen kärkeä ja Kirkkonummen saaristoa. Kuljemme upean merimaiseman läpi, joka on tunnettu monipuolisesta luonnostaan, monivaiheisesta merenkulusta ja perinteisestä saaristoasutuksesta. Näemme lisäksi Puolustusvoimien hallinnassa olevan Rönnskärin majakkasaaren, jolla toimii myös aktiivinen lintuasema: sään salliessa risteilemme Rönnskärin ympäri. Risteily päättyy Porkkalan Marina -satamaan, jonka tunnelmallisessa makasiinissa voi nauttia lounasta tai istahtaa hetkeksi alas. Tämän jälkeen pääsemme bussin kyydillä opastetusti Porkkalanniemen halki takaisin Kivenlahden sataman lähtöpaikkaan (bussi pysähtyy tarvittaessa Tolsanportin bussipysäkillä).

Retken suuntaa antava aikataulu:

 • tapaaminen Kivenlahden satamassa klo 9.15 (Kivenlahden saaristovenelaituri, 02320 Espoo, katso sijainti kartasta >>)
 • vesibussi lähtee kohti Pentalaa klo 9.30
 • saapuminen Pentalaan klo 10.00
 • opastettu tutustuminen Pentalan saaristomuseoon ja luontopolkuun klo 10.00-11.15
 • lähtö Pentalasta klo 11.15
 • opastettu risteily Kirkkonummen saaristossa klo 11.15-14.00, risteilyn aikana kahvitarjoilu
 • saapuminen Porkkalan Marinaan klo 14.00
 • lounas (halukkaille) ja vapaata aikaa Porkkalan Marinassa klo 14.00-14.45
 • paluumatka tilausbussilla kohti Kivenlahtea (Tolsan kautta) alkaa noin klo 14.45-15.00
 • 15:30 bussi saapuu Kivenlahden satamaan noin klo 15.30, retki päättyy
 • Retken kesto noin 6 tuntia

Tutustuthan etukäteen varaus- ja peruutusehtoihimme, jotka löytyvät tämän sivun lopusta.

Retken hinta:
Aikuiset ja 13 vuotta täyttäneet lapset: 90€
Eläkeläiset: 80€
Lapset (4-12 vuotta): 50€
0-3 vuotiaat lapset maksutta

Retkiliput ovat nyt myynnissä:
OSTA OMA RETKILIPPUSI VERKKOKAUPASTAMME >>
Tutustuthan etukäteen varaus- ja peruutusehtoihimme, jotka löytyvät tämän sivun lopusta.

Hintaan sisältyy:
Vesibussikuljetukset /-risteily, bussikuljetus, opastus (suomeksi), sisäänpääsy Pentalan saaristomuseoon, kahvi + pieni makea aluksella risteilyn aikana. Ruokailu (halukkaille) Porkkalan Marinassa maksetaan erikseen.

Esteettömyys:
Mukaan alukselle mahtuvat lastenrattaat. Retkelle on mahdollista osallistua manuaalipyörätuolilla avustajan kanssa. Retki ei valitettavasti sovellu sähköpyörätuolilla liikkuville, koska laiturialueet ja tilauslinja-auto ei ole esteetön. Aluksen yläaula on esteetön, mutta aluksella ei ole esteettömiä WC-tiloja.

Saapuminen ja pysäköinti satamassa:
Kivenlahden satamaan pääsee julkisen liikenteen busseilla. Lähin pysäkki on Marinsatama. Satamassa on myös runsasti parkkipaikkoja.

Ruokailu Porkkalan Marinassa:
Mikäli haluat ruokailla Porkkalan Marinassa, niin lounas (gluteeniton ja laktoositon ahvenkeitto) tulee varata retkilipun oston yhteydessä ja varaus on sitova (lounas maksetaan vasta paikan päällä). Ahvenkeiton hinta on 15€ per henkilö (alle 6-vuotiaille lapsille 8€ per henkilö). Paikan päällä ravintolassa on mahdollisuus tilata myös esimerkiksi vegetaarinen tai vegaaninen vaihtoehto.

Varaus- ja peruutusehdot:
Paikkavaraus retkelle on sitova, ja varausta ei lähtökohtaisesti voi peruuttaa, eikä ostettua retkilippua palauttaa. Peruutus ja rahojen palautus on mahdollinen ainoastaan äkillisissä sairastapauksissa, jolloin edellytetään lääkärintodistuksen esittämistä. Mikäli retki jouduttaisiin peruuttamaan liian vähäisen osallistujamäärän vuoksi, tai esimerkiksi myrskyn vuoksi, varustamo palauttaa maksetun lipun hinnan kokonaisuudessaan. Varustamo ei ole kuitenkaan velvollinen maksamaan vahingonkorvausta tai korvaamaan muita asiakkaalle mahdollisesti aiheutuneita kuluja.


Kuvat: Petra Vairimaa


Retki liikennöidään M/s Amiraali-aluksella, joka kulkee Nesteen uusiutuvalla MY polttoöljyllä. Edelläkävijöinä haluamme olla mukana edistämässä vähäpäästöisempiä ratkaisuja. Neste MY uusiutuvan polttoöljyn käytöllä vähennämme hiilijalanjälkeämme jopa 90 % fossiilisiin polttoaineisiin verrattuna.

Sustainable-Travel-Finland-logo    Ekokompassi-logo