Saarihyppely ”Island hopping”

ISLAND HOPPING – KOLME KOHDETTA YHDELLÄ LIPULLA

Vallisaari – Suomenlinna – Lonna

Island Hopping-reitin liikennöintikausi on 1.5.-30.9.2019


AJANKOHTAISTA:
Viranomaiset sulkevat Kauppatorin alueen koko päiväksi keskiviikkona 21.8.2019, eli JT-Line ei voi ko. päivänä liikennöidä sieltä. Liikennöimme sen sijaan Hakaniemestä, lue lisää ja katso aikataulu tästä >>

Matkustamalla Island Hopping-reitin voit käydä saman päivän aikana kolmessa Helsingin vetovoimaisimmassa saarikohteessa: Vallisaaressa, Suomenlinnassa ja Lonnassa. Voit hypätä pois kyydistä ja jatkaa matkaa oman aikataulusi mukaan. Voit esimerkiksi nauttia kävelyretkestä Vallisaaren ainutlaatuista luontoa ihaillen, pistäytyä Suomenlinnan vetonaulassa, sukellusvene Vesikossa, ja nauttia iltapäiväkahveista Lonnan vohvelibaarissa. Nämä kolme kohdetta täydentävät toinen toisiaan, ja niissä riittää nähtävää ja koettavaa useammankin päiväretken verran!

Lähtölaiturit:
Katso lähtölaitureiden sijainti tästä >>

Lippujen hinnat 2019:
Aikuinen: 10 €
Lapsi (7-16 vuotta): 5 €.
Lippu on voimassa yhden päivän.

Matka-ajat:
Kauppatori – Vallisaari: noin 25 min
Vallisaari – Suomenlinna (Tykistölahti): noin 5 min
Suomenlinna (Tykistölahti tai Kuninkaanportti) – Lonna: noin 5-10 min
Lonna – Kauppatori: noin 10 min

Voit viipyä kussakin saarikohteessa niin kauan kuin haluat – valitse sinulle sopivat lähtöajat alla olevasta aikataulusta. Suosittelemme kuitenkin varaamaan Vallisaareen ja Suomenlinnaan tutustumiseen kumpaankin vähintään kaksi tuntia ja Lonnaan tutustumiseen vähintään tunnin.

Lisätietoja kohteista saat tästä>>


LASTENRATTAIDEN KANSSA MATKUSTAVAT:
Laitathan (helteisinä) ruuhka-aikoina rattaat kasaan jo ennen alukseen nousua, mikäli mahdollista (nukkuvaa lasta ei tarvitse herättää). Kaikki rattaat ja vaunut eivät mahdu alukseen, mikäli osa niistä ei ole kasattuna. Kiitos!


HUOM: Vallisaari on suljettu yleisöltä kunnallistekniikan kaivuutöiden vuoksi arkisin (MA-PE) 19.8.-6.9.2019.
Tuolloin JT-Line liikennöi Vallisaareen vain viikonloppuisin LA-SU 24.-25.8. ja LA-SU 31.8-1.9. (voimassa olevan aikataulun mukaisesti). Lonnaan ja Suomenlinnaan liikennöimme normaalisti myös arkisin.


Huom: Aikataulut on lisätty tälle sivulle jpg-kuvina. Mikäli et näe aikatauluja, tarkistathan selaimen asetuksista, että olet sallinut kuvatiedostojen näytön.