JT-Line trafikerar från Salutorget till Viaporin Kekri 5.11.2022

JT-Line trafikerar från Salutorget till Viaporin Kekri 5.11.2022

Kekri var en fornfinsk fest som markerade både skördetidens samt kalenderårets slut. Kekri brukade firas i början på november. Folk celebrerade livet och skörden med rikliga festmåltider, och visade hänsyn för de som efterlämnat oss med olika ritualer

Då Finlands vinter är lång, dyster och oundviklig, är ända alternativet att önska den välkommen. Kom till Sveaborg för att fira den långt bortglömda kekri-festen och möt mörket utan rädsla!


Bild: Förvaltningsnämnden för Sveaborg / Susanna Kekkonen

JT-Lines vattenbuss m/s Amiraali opererar tidtabellsenlig trafik från Salutorgets Kolera-bassäng till Sveaborg till Viaporin Kekri-evenemanget lördagen 5.11.2022.

Avgångsbryggor:
Salutorgets Kolera-bassäng
Huvudbryggan på Sveaborg
Artilleriviken vid Sveaborg


Tidtabell

Från Salutorgets Kolera-bassäng Från Artilleriviken vid Sveaborg
13.00 * 13.30
14.00 * 14.30
15.00 * 15.30
16.00 * 16.30
17.00 * 17.30
18.00 * 18.30
19.00 * 19.30
20.30
21.30
22.15

*) På turresan anländer fartyget också till Huvudbryggan på Sveaborg på vägen från Salutorget till Artilleriviken. Returresor avgång alltid bara från Artilleriviken.


Biljettpriser

Biljetter kan köpas antingen från vår nätbutik >> eller rakt från båten. Vi accepterar kontant, finska bankkort, och de vanligaste kreditkorten (Visa, Mastercard). Vi rekommenderar att du köper din biljett från vår nätbutik i förväg, eftersom evenemanget har varit riktigt populärt.

Det lönar sig att köpa biljett från vår nätbutik i förväg, för då kan du boka plats på den tur du vill på. Platsbokningar är giltiga då du anländer senast 10 minuter före avgångstiden. Passagerare med platsbokningar släpps ombord först, och efter det släpper vi andra passagerare ombord enligt ankomstordning. Vi kan tyvärr inte hålla platsbokningar i kraft ifall du anländer försent. Nätbutikens biljettförsäljning stängs 15 minuter före varje avgång.

TUR OCH RETUR-BILJETTER från Salutorget till Sveaborg och tillbaka:

Vuxna:  8 €
Barn (7-17 år):  4 €
Pensionärer / studenter:  6 €

ENKELBILJETTER från Salutorget till Sveaborg ELLER från Sveaborg till Salutorget:

  • Obs: enkelbiljetter säljs bara ombord (inte på förhand i vår nätbutik)!
Vuxna:  5 €
Barn (7-17 år):  2,50 €
Pensionärer / studenter:  4 €

OBSERVERA:

  • Barn under 7-år som reser tillsammans med en målsman åker gratis, och barnvagnar ryms ombord på våra fartyg.
  • Personer som reser med en pensionärsbiljett måste bevisa att de är berättigade till förmånsbiljetten (dvs. ett pensionärskort).
  • Hundar är välkomna ombord.
  • Passagerare som reser med cykel kommer att debiteras dubbla biljettpriset. Cyklar, skotrar eller skateboards för barn under skolåldern kan tas ombord utan kostnad.

Vi kommer endast att tanka Nestes förnybara MY eldningsolja på fartygen som trafikerar Viaporin Kekri-rutten. Som pionjärer vill vi vara med och främja lösningar med lägre utsläpp. Genom att använda Neste MY förnybar eldningsolja kommer vi att minska vårt koldioxidavtryck med upp till 90 % jämfört med fossila bränslen.

Sustainable-Travel-Finland-logo    Ekokompassi-logo