Presentation av Hagnäs Island Hopping -rutten

Hagnäs Island Hopping -rutten

Kuva_Julia Kivelä_Visit Finland
Foto: Julia Kivelä – Visit Finland

TILL KALVHOLMEN, SKANSLANDET & LONNAN

JT-Line trafikerar Island Hopping –vattenbussrutten från Hagnäs via Kronbergsstranden till Kalvholmen, Skanslandet och Lonnan varje dag 12.6.-15.8.2021, både på veckosluten 21.-22.8.2021 och 28.-29.8.2021 och på Östersjödagen 26.8.2021.

Sommaren 2021 organiseras på Skanslandet för första gången Helsingforsbiennalen, ett internationellt bildkonstevenemang som uppvisar samtidskonst av hög kvalitet i det havsliga Helsingfors. Själva Biennalen har fritt inträde för allmänheten (men vattenbussresan till Skanslandet kostar, biljettpriserna hittar du här >>)

Hagnäs rutten är dessutom ett miljövänligt val! Rutten körs med M/s Amiraali, som vi under sommar säsongen 2021 tankar endast med Nestes förnybara MY brännolja. Som vägröjare vill vi vara med i befrämjandet av utsläppssnåla lösningar. Genom användningen av Neste MY förnybar brännolja förminskar vi vårt koldioxidavtryck på rutten i fråga med upp till 90% jämfört med fossila bränslen.

Sustainable-Travel-Finland-logo    Ekokompassi-logo   

Kuva: Hakaniemi Island Hopping -reittikartta

Hagnäs Island Hopping -rutten
och Salutorget – Lonnan – Sveaborg -rutten.
Med samma biljett för båda rutterna!

Biljetten är giltig hela resedagen då man får resa med den gränslöst på Hagnäs ruttens fartyg. Biljetten geller också på JT-Lines ruten mellan Salutorget – Lonnan – Sveaborg.

Förbindelseplats av rutterna är på Lonnan och där man kan byta till en annan rut.