Suomenlinna 1918-2018 & kanavaristeily

Suomenlinna 1918-2018 & kanavaristeily

SIVUA PÄIVITETÄÄN

RETKEN KESTO: 4 TUNTIA

Tässä risteilypaketissa yhdistyvät Suomenlinnan ainutlaatuisen merilinnoituksen mielenkiintoinen historia, Helsingin kauniit merimaisemat ja maistuva lounas.

Lähtö retkelle tapahtuu Kauppatorilta. Vesibussimatka Suomenlinnan Tykistölahteen kestää noin 20 minuuttia. Suomenlinnassa ryhmäänne on vastassa auktorisoitu opas (tai isommille ryhmille useampi opas), jonka johdolla pääsette tutustumaan itsenäisen Suomen satavuotiseen historiaan Suomenlinnan näkökulmasta:

Viapori sai uuden, sinivalkoisen nimensä sata vuotta sitten, toukokuussa 1918, maata repineen katkeran sisällissodan ollessa lopuillaan. Tätä ennen linnakesaaret olivat toimineet sotilastukikohtana niin Ruotsin, kuin Venäjänkin lipun alla, yhteensä jo 170 vuoden ajan.

Suomenlinnan viimeiset sata vuotta ovat olleet osa itsenäisen Suomen menestystarinaa. Yhtäältä saaret ovat näytelleet osaa sisällissodan eri vaiheissa ja tuon sodan jälkeen saarilla toimi Suomenlinnan punavankileiri. Toisaalta linnoituksen historia on täynnä Suomen yhteiskunnallista, kulttuurista ja teollistakin kehitystä. Saarilta on sotilasosastojen lisäksi löytynyt aikanaan poliisikoulu, Suomen ensimmäinen lentokonetehdas sekä sukellusvenelaivaston tukikohta. Suomenlinna on myös kehittynyt asuinalueena ja noussut yhdeksi Suomen suurimmista matkailukohteista ja osaksi Unescon maailmanperintöluetteloa.

Tule siis kuulemaan Suomenlinnan satavuotinen tarina merkkivuoden teemakierroksella! Kierroksen aikana tutustumme niin saaren sotilaalliseen menneisyyteen ja sisällissodan sekä vankileirin aikaan, mutta avaamme myös Suomenlinnan merkitystä osana suomalaista yhteiskuntaa ja Helsingin kaupungin kasvutarinaa!

Kierroksen aikana vieraillaan Suomenlinnan vankileirin kuolemantuomittujen selliosastolla.

Opastetun kävelykierroksen kesto on noin puolitoista tuntia. Kierros päättyy takaisin Tykistölahteen, jossa aluksenne odottaa ryhmäänne. Risteily pitkin kanavareittiä voi alkaa. Risteilyn aikana ihaillaan kaunista saaristoa ja nähdään mm. ainutlaatuinen Degerön kanava, sekä nautitaan lounaasta. Alus palaa takaisin Kauppatorille 4 tunnin kuluttua lähdöstä.


Tarjoiluehdotus:

MENU
Sivua päivitetään!

Viinisuositukset:
Valkoviini: (X € / 75 cl)
Punaviini: (X € / 75 cl)

Olutsuositus:
(X € / 33 cl)


Hintaesimerkki 25 henkilölle: X € /henkilö
Hintaesimerkki 35 henkilölle: X € /henkilö

Hintaan sisältyy: M/s Panda (tai vastaava alus) käyttöönne 4 tunniksi (Kauppatorilta Kauppatorille), ruokailu noutopöydästä (Menu ), ruokajuomaksi lähdevesi ja kahvi/tee sekä alv. Muut ruokajuomat laskutetaan erikseen menekin mukaisesti. Lisäksi yllä mainittuun hintaesimerkkiin sisältyy opastettu kävelykierros arkisin ja lauantaisin (sunnuntaisin ja arkipyhinä hinta on opastuksen osalta 30 % korkeampi).

Lisätietoja opastuksesta:
1918 muistovuoden erikoisopastuskierroksen hinta on:

  • Ryhmät 1-35 henkilöä: X € / ryhmä
  • Sunnuntaisin ja arkipyhinä opastushintoihin lisätään 30 %.
  • Esimerkiksi 36 henkilöstä joudutaan muodostamaan kaksi erillistä ryhmää, jolloin opastuksen kokonaishinnaksi tulee X €.
  • Hintoihin sisältyy alv 24 %.
  • Opastuksesta vastaavat Ehrensvärd-seura Ry:n auktorisoidut oppaat.

Kuva: Suomenlinnan hoitokunta