Suomenlinna

Suomenlinna & kanavaristeily

RETKEN KESTO: 3,5 TUNTIA

SIVUA PÄIVITETÄÄN!

Tässä risteilypaketissa yhdistyvät Suomenlinnan ainutlaatuisen merilinnoituksen mielenkiintoinen historia, Helsingin kauniit merimaisemat ja maistuva lounas.

Lähtö retkelle tapahtuu Kauppatorilta. Vesibussimatka Suomenlinnan Tykistölahteen kestää noin 20 minuuttia. Suomenlinnassa ryhmäänne on vastassa auktorisoitu opas, joka johdattelee teidät Suomenlinnan mielenkiintoiseen historiaan. Opastuksen teema on valittavissa seuraavista vaihtoehdoista:

 • Viaporin tykit ja tunnelit
 • Tapakulttuuri ja taide
 • Suuriruhtinaan Viapori

Opastetun kävelykierroksen kesto on puolitoista tuntia. Kierros päättyy takaisin Tykistölahteen, jossa aluksenne odottaa ryhmäänne. Risteily pitkin Viehättävä Kanavaristeily – reittiä voi alkaa. Risteilyn aikana ihaillaan kaunista saaristoa ja nähdään mm. ainutlaatuinen Degerön kanava, sekä nautitaan keittolounaasta. Alus palaa takaisin Kauppatorille 3,5 tunnin kuluttua lähdöstä.


Tarjoiluehdotus:

 • Gulassipata & smetanaa
 • Kasvisruokailijoille papugulassipata & smetanaa
  (kasvisruoka-annokset on tilattava etukäteen, 8 vrk ennen risteilyä)
 • Kauden vihersalaatti, kirsikkatomaatteja ja tuorekurkkua
 • Chiapattaa ja kirnuvoita
 • Kahvia / teetä
 • Tiramisu lasissa

Viinisuositukset:
Valkoviini: Albente 2015, Italia (35 € / 75 cl)
Punaviini: Llebre 2014, Espanja (36 € / 75 cl)


Hintaesimerkki 25 henkilölle: X € /henkilö
Hintaesimerkki 35 henkilölle: X € /henkilö
Hintaesimerkki 45 henkilölle: X € /henkilö

Hintaan sisältyy: M/s Panda (tai vastaava alus) käyttöönne 3,5 tunniksi (Kauppatorilta Kauppatorille), ruokailu (yllä mainittu lounas ja jälkiruoka), ruokajuomaksi yksi lähdevesipullo (50 cl) per henkilö ja kahvi/tee noutopöydästä sekä alv. Muut ruokajuomat laskutetaan erikseen menekin mukaisesti. Lisäksi yllä mainittuun hintaesimerkkiin sisältyy valintanne mukainen teemaopastus 40 henkilölle arkisin ja lauantaisin (sunnuntaisin ja arkipyhinä hinta on opastuksen osalta 30 % korkeampi).

Lisätietoja opastuksesta:
Teemallisen opastuksen hinta on:

 • Ryhmät 1-20 henkilöä: 240,00 € / ryhmä
 • Ryhmät 21-25 henkilöä: 12,00 € / henkilö
 • Sunnuntaisin ja arkipyhinä opastushintoihin lisätään 30 %.
 • Esimerkiksi 40 henkilöstä joudutaan muodostamaan kaksi erillistä ryhmää, jolloin opastuksen kokonaishinnaksi tulee 480,00 €.
 • Hintoihin sisältyy alv 24 %.
 • Opastuksesta vastaavat Ehrensvärd-seura Ry:n auktorisoidut oppaat.

LISÄTIETOA SUOMENLINNAN TEEMAOPASTUS-VAIHTOEHDOISTA:

Tykit ja tunnelit
Suomenlinnan Kustaanmiekalle ja Susisaarelle rakennettujen bastionimuurien lomaan kätkeytyy kaksisataa vuotta vanhoja tunneleita. Opastuksella kuulet, miten linnoituksen upseerit ja insinöörijoukot varautuivat maanalaisin reitein ja holvatuin muurein mahdollisen pommituksen vaaroihin. Tykit suojasivat mahtavaa linnoitusta ja ruotsinvallan aikaista tykkikantaa laajennettiin tehokkaammilla malleilla venäjän vallan aikana.

Opastuksella tutustutaan Suomenlinnan joskus jopa epäonniseen tehtävään puolustuslinnoituksena ja käydään tunneleissa ja kasemateissa. Graniittimuurit liittyivät myös kiinteästi linnoituksen arkielämään ja asumisolosuhteisiin. Oma taskulamppu kannattaa ottaa mukaan tunneleiden pimentoihin!

Tapakulttuuri ja taide
Linnoituksen vilkas seuraelämä loi 1700- ja 1800-luvulla puitteet myös hienostuneelle tapakulttuurille. Kierroksen aikana kuullaan upseeriston ja kauppiaiden arjesta ja juhlasta, heidän taideharrastuksistaan sekä alueella toimineista käsityöläisistä. Oppaan johdolla tutustutaan myös Ehrensvärd-museon kokoelmiin ja Susisaarella sijaitsevaan englantilaistyyliseen puistoon.

Suuriruhtinaan Viapori
Valtavan linnoituksen antauduttua venäläisille vuonna 1808, Viaporista tuli muun Suomen myötä osa Venäjää. Linnoitus muuttui yhä enemmän kasarmikaupungiksi, jossa saattoi tavata venäläisiä marketentejä pikkukaupoissaan ja ortodoksipappeja uudessa Nevskin kirkossa. Noin 110 vuotta kestäneeseen kauteen kuului puutarhajuhlien lisäksi sotia ja aatteellisia myllerryksiä.

Oppaan johdolla tutustutaan vähemmän tunnettuun venäläiseen aikakauteen linnoituksen historiassa. Mahdollisuuksien mukaan käydään muutoin suljetussa venäläisessä 1800-luvun vankilasiivessä.


suomenlinnakuva1

suomenlinnakuva2

suomenlinnakuva3

suomenlinnakuva4

suomenlinnakuva5

suomenlinnakuva6