Etusivu

Åk på kryssning i Helsingfors skärgård!

Havet och skärgården är oskiljaktiga delar av Helsingfors. JT-Line trafikerar ruttrafik och charterkryssningar med nio trivsamma fartyg i huvudstadsregionens skärgård. Våra huvuddestinationer är Högholmens djurpark, dit vi trafikerar med ett äkta skovelhjulsfartyg, och Rönnskärs friluftsöar, som är kända av sina förtjusande sandstränder. Vi kör också ruttrafik till Svartholmen som ägs av Helsingfors kyrkliga samfällighet, som ligger väster om Fölisön, och är ett speciellt trivsamt sommarparadis för barnfamiljer.

Helsingfors kallas ofta för Östersjöns dotter, och det är ytterst viktigt för oss att vårt kära hav bevarar sin livskraft också för kommande generationer. Vi vill trafikera med akt till den ömtåliga skärgårdsnaturen, och därför använder vi på alla våra fartyg endast förnybar biobrännolja.

Helsingfors skärgård är färgglad och tillhör alla! Vi på JT-Line önskar att alla som stiger ombord på våra fartyg känner sig välkomna precis som de är. Därför skolar vi vår personal att möta våra kunder jämställt oberoende av kön, rörelseförmåga, religion, hudfärg eller sexuell läggning. JT-Line har utvecklat sin kundresa och fartygens tillgänglighet med hjälp av experterna på Riesa Consultative, och är med i We Speak Gay-regnbågsturism samfundet.

JT-Line har i mars 2021 tilldelats Sustainable Travel Finland -märket som bevis på värdefullt och långsiktigt arbete för hållbart resande.


Sustainable-Travel-Finland-logo    Eco-Compass-logo