Varausehdot

Varausehdot

1. JT-LINE OY:N VARAUS- JA PERUUTUSEHDOT

JT-Line Oy noudattaa alusten sekä catering-palvelujen varaamisessa ja vahvistettujen varauksien peruutuksissa seuraavia ehtoja. Nämä ehdot tulevat voimaan kumpaakin osapuolta sitoviksi, kun asiakas vahvistaa varauksen puhelimitse, sähköpostitse tai kirjallisesti faxilla tai postitse. Asiakkaan on peruttava varaus, jota hän ei aio käyttää.

2. VARAAMINEN JA MAKSAMINEN

JT-Line Oy lähettää asiakkaalle vahvistetusta varauksesta vielä varausvahvistuksen sähköpostitse tai pyydettäessä faxilla tai postitse. Vahvistuksesta käy ilmi tilauksen sisältö. Mikäli asiakas haluaa muuttaa tilauksen sisältöä, hänen tulee ottaa yhteyttä mahdollisimman pian JT-Line Oy:n toimistoon. Vahvistetun varauksen sisältöä voidaan muuttaa vain, mikäli se on mahdollista ottaen huomioon JT-Line Oy:n muut varaukset kyseiselle päivälle. JT-Line Oy pyytää huomioimaan, että muutokset saattavat vaikuttaa risteilyn lopulliseen hintaan.

Mikäli asiakkaasta johtuvasta syystä risteilyn lähtö myöhästyy ennalta sovitusta tai risteilyn kesto pitenee, JT-Line Oy veloittaa asiakkaalta lisämaksua jokaiselta alkavalta puolelta tunnilta kyseisen aluksen normaalin tuntiveloituksen mukaisesti. Kuitenkin enintään 15 minuutin myöhästyminen tai risteilyn keston piteneminen sallitaan maksutta. Risteilyn katsotaan päättyneen silloin, kun kaikki matkustajat ovat poistuneet aluksesta.

Aluksilla tapahtuvat tarjoilut tilataan ja määritellään aina etukäteen, kuitenkin viimeistään 8 vuorokautta ennen risteilyä. Ruokatarjoilut ja ennakkoon tilattu kahvi- / teetarjoilu laskutetaan sen henkilömäärän mukaisesti, jonka asiakas on ilmoittanut 8 vuorokautta ennen risteilyä. Juomat laskutetaan todellisen kulutuksen mukaisesti.

JT-Line Oy lähettää asiakkaalle varauksen vahvistamisen jälkeen laskun sovitun suuruisesta varausmaksusta. Varausmaksua ei palauteta asiakkaalle, vaikka asiakas peruisi risteilyn varausehtojen puitteissa. Varausmaksu vähennetään loppulaskusta. JT-Line Oy lähettää asiakkaalle loppulaskun risteilyn jälkeen. Mikäli asiakas sopii siitä etukäteen JT-Line Oy:n toimiston kanssa, voidaan risteily tarjoiluineen ja mahdollisine opastuspalveluineen tms. maksaa kokonaisuudessaan tai osittain (lukuunottamatta varausmaksua) myös kyseisellä aluksella joko käteisellä, suomalaisella pankkikortilla tai yleisimmillä luottokorteilla (Visa Electron, Visa, Eurocard / Mastercard, Diners ja American Express).

3. PERUUTUKSET

Peruutuspäivä on se päivä, jolloin JT-Line Oy on saanut tiedon peruutuksesta. Jos asiakas osoittaa, että peruutus on lähetetty riittävän ajoissa ollakseen perillä tarkoitettuun aikaan, hyväksytään peruutus vaikka se myöhästyisi tai ei tulisi lainkaan perille.

Mikäli asiakas peruu vahvistetun varauksen alle 7 vuorokautta ennen risteilyä, veloitetaan koko risteilyn sopimushinta. Mikäli asiakas peruu vahvistetun varauksen 7-14 vuorokautta ennen risteilyä, veloitetaan 50 % risteilyn sopimushinnasta. Mikäli vahvistettu varaus perutaan 15 vuorokautta ennen risteilyä, mitään kuluja ei veloiteta. Edellä mainittuja peruutusehtoja sovelletaan sekä aluksen vuokraan että cateringpalveluihin.

Mikäli asiakas peruu JT-Line Oy:n kautta JT-Line Oy:n yhteistyökumppaneilta (esimerkiksi opastuspalvelut) tilaamiaan palveluita, noudatetaan kyseisten yhteistyökumppaneiden sopimusehtoja.

4. KULJETUSEHDOT

Matkustajien ja rahdin kuljetukseen sovelletaan kuljetusehtoja, jotka ovat nähtävissä osoitteessa www.jt-line.fi/sve. Kuljetusehdot ovat myös saatavissa JT-Line Oy:n toimistolta. JT-Line Oy:n vastuu on rajoitettu Suomen merilain mukaan.

5. VALITUKSET

Mahdolliset valitukset on aina tehtävä välittömästi aluksen henkilökunnalle / miehistön jäsenelle. Mikäli tämä ei ole mahdollista, asiaan ei saada tyydyttävää ratkaisua tai siihen liittyy korvausvaatimus, tulee valitus lähettää kuukauden kuluessa tapahtumahetkestä kirjallisesti postiosoitteeseen:

JT-Line Oy / asiakaspalaute
Vironkatu 3
00170 Helsinki

Tai sähköpostitse: info (at) jt-line.fi

JT-Line Oy varaa valitusten käsittelyyn kuukauden käsittelyajan.

6. MUUTA HUOMIOITAVAA

JT-Line Oy ei ole velvollinen korvaamaan luonnonolosuhteista, kuten odottamattomista säänvaihteluista asiakkaalle mahdollisesti aiheutuvaa haittaa tai kuluja. JT-line Oy:lla on oikeus perua varaus, mikäli kyseessä on ylivoimainen este, ns. Force Majeure. Tällöin asiakkaalta ei luonnollisesti veloiteta mitään kuluja.