Rönnskär

Rönnskär

Pihlajasaari_Helsingin_kaupunki
Foto: Helsingin kaupunki

En destination med vacker skärgårdsnatur endast en 10 minuters sjöresa ifrån Gräsviken och Havshamnen i Helsingfors.

Frigör dig från vardagen och stadens larm på Rönnskär, en kort sjöresa ifrån Helsingfors. På ön finner du förutom sandstränder, vackra klippor och underbara havsutsikter, också en mångsidig natur, samt vackra gamla villor, varav en har en restaurang. Runt ön går det en cirka två kilometer lång naturstig, som är utmärkt i terrängen med numrerade stolpar. Naturstigen erbjuder information och berättelser om öns historia.

På Rönnskär finns det också tre stycken allmänna kokskjul som har dricksvattenuttag och ved färdigt för bruk. På veckosluten kan du frigöra dig från vardagen en längre stund genom att tälta på Östra Rönnskär. Det finns också en bastu på ön som du kan hyra i förväg.

JT-Lines vattenbussar trafikerar från Havshamnen och Gräsviken till Rönnskär på veckoslutet 14.-15.5.2022, och dagligen 21.5.-28.8.2022. Hundar är också välkomna ombord på våra fartyg och på ön, bortsett från badstränderna och lekplatserna.

Mer information om ön hittar du på Helsingfors stads nätsidor (information om bl.a. tältande och bastu uthyrning) här >>

Mer information om naturstigen hittar du här >>

Och mer information om restaurangen: www.pihlajasaari.net

Kuva_Pihlajasaari_Helsingin Kapunki
Foto: Helsingin kaupunki

Kuva_Pihlajasaari_Teemu Saloriutta_Helsingin Kaupunki
Foto: Teemu Saloriutta – Helsingin kaupunki

Kuva_Pihlajasaari_Pira Cousin_Helsingin Kaupunki
Foto: Pira Cousin – Helsingin kaupunki

Kuva_Teemu_Saloriutta_Helsingin kaupunki
Foto: Teemu Saloriutta – Helsingin kaupunki

Kuva_Teemu Saloriutta_Helsingin kaupunki
Foto: Teemu Saloriutta – Helsingin kaupunki

Kuva_Pihlajasaari_Helsingin kaupunki
Foto: Helsingin kaupunki


Under sommarsäsongen 2022 kommer vi endast att tanka Nestes förnybara MY eldningsolja på fartygen som trafikerar Rönnskär-rutten. Som pionjärer vill vi vara med och främja lösningar med lägre utsläpp. Genom att använda Neste MY förnybar eldningsolja kommer vi att minska vårt koldioxidavtryck med upp till 90 % jämfört med fossila bränslen.

Sustainable-Travel-Finland-logo    Eco-Compass-logo