Lippujen hinnat

Korkeasaari: lippujen hinnat 2024

Katso liikennöintiaikataulu tästä >>

Voit ostaa matkalipun vesibussiin JT-Linen verkkokaupasta >> 

Lipun osto etukäteen verkkokaupasta kannattaa, sillä vesibussireitti Kauppatorin ja Korkeasaaren välillä on ollut todella suosittu! Vain ostamalla matkalipun etukäteen voit varmistua, että mahdut haluamallesi vuorolle. 

Verkkokaupassa valitaan aina haluttu menomatkan vuoro. Paikkavaraus on voimassa, kun saavut paikalle viimeistään 15 minuuttia ennen lähtöaikaa. Emme valitettavasti voi pitää paikkavarausta voimassa, mikäli saavut myöhässä. Verkkokaupan lipunmyynti sulkeutuu 30 minuuttia ennen kutakin lähtöä.

Paluumatkan vuoroa ei voi varata valmiiksi, vaan paluumatkalla alukseen otetaan matkustajat saapumisjärjestyksessä. Aluksen kapasiteetista 80% on varattavissa ennakkoon (reitillä liikennöi 250-paikkainen siipirataslaiva Vispilä). Vesibussilippuja voi ostaa myös suoraan alukselta, ja aluksella maksuvälineinä käyvät käteinen, suomalaiset pankkikortit ja yleisimmät luottokortit (Visa, Mastercard). JT-Line myy Korkeasaaren sisäänpääsylippuja ainoastaan verkkokaupasta, ja paikan päällä sisäänpääsylipun ostavia palvelee Korkeasaaren eläintarhan oma lipunmyyntipiste saaren päässä.


KERTALIPUT (meno-paluu):

Aikuiset:  9 €
Lapset (4-17 vuotta):  3 €
Eläkeläiset / Opiskelijat:  5 €

KERTALIPUT (yksi suunta):

Aikuiset:  5 €
Lapset (4-17 vuotta):  2 €
Eläkeläiset / Opiskelijat:  3 €

SARJALIPUT / 10 YHDENSUUNTAISTA MATKAA:

Aikuiset:  45 €
Lapset (4-17 vuotta):  15 €
Eläkeläiset / Opiskelijat:  25 €
  • Sarjaliput eivät ole henkilökohtaisia: niillä voi halutessaan maksaa koko matkaseurueen matkat

KAUSILIPUT (voimassa koko liikennöintikauden 2024):

Aikuiset:  55 € 
Lapset (4-17 vuotta):  25 €
Eläkeläiset / Opiskelijat:  35 €
  • Kausiliput ovat henkilökohtaisia: varauduthan todistamaan henkilöllisyytesi pyydettäessä.
  • Kausilippuja myydään vain aluksilla.

MUUTA HUOMIOITAVAA:

  • Alle 4-vuotiaat lapset matkustavat huoltajan seurassa ilmaiseksi, ja lastenvaunut mahtuvat aluksiimme.
  • Eläkeläis- tai opiskelijalipulla matkustavan tulee esittää matkustaessaan alennuslippuun oikeuttava todiste (esim. eläkeläis- tai opiskelijakortti)
  • Emme valitettavasti kuljeta Korkeasaareen polkupyöriä, lukuunottamatta alle kouluikäisten potku- ja polkupyöriä, jotka ovat sallittuja myös eläintarhan alueella (lukuun ottamatta erikoistapahtumia).
  • Lemmikkieläimien tuominen Korkeasaaren reitin aluksiin ja vieminen Korkeasaareen on kiellettyä. Koko eläintarha on karanteenialuetta, joten myöskään opas- ja avustajakoirilla ei ole pääsyä eläintarhan alueelle.
  • Tutustu ennen Korkeasaaren retkeä eläintarhaetikettiin >>
  • Korkeasaaren reitin aluksemme ovat esteettömiä ja aluksiin pääsee sekä manuaali- että sähköpyörätuolilla. Lisätietoja itse Korkeasaaren alueen esteettömyydestä löydät täältä >>
  • Korkeasaaren eläintarhan alueen läpi ei voi kulkea Mustikkamaalle ostamatta eläintarhan sisäänpääsylippua!

Haluamme, että Helsingin saaristo säilyy elinvoimaisena myös tuleville sukupolville, ja siksi tankkaamme Korkeasaaren reitillä liikennöiviin aluksiin ainoastaan uusiutuvaa polttoöljyä. Edelläkävijöinä haluamme olla mukana edistämässä vähäpäästöisempiä ratkaisuja. Uusiutuvan polttoöljyn käytöllä vähennämme kyseisellä reitillä hiilijalanjälkeämme jopa 90 % fossiilisiin polttoaineisiin verrattuna.

Suosittelemme, mikäli mahdollista, saapumaan Kauppatorille julkisilla liikennevälineillä. Lisätietoja löydät HSL:n Reittioppaasta >>

Sustainable-Travel-Finland-logo    Ekokompassi-logo     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voit ostaa matkalipun vesibussiin JT-Linen verkkokaupasta >> niin, että hintaan sisältyy pelkkä vesibussimatka, tai niin, että hintaan sisältyy myös Korkeasaaren sisäänpääsylippu.

Korkeasaaren sisäänpääsylippu on edullisempi ennakkoon ostettaessa, ja lisäksi ennakkolipun hankkimalla vältät pidemmän jonottamisen lipunmyyntijonossa Korkeasaaren päässä, sillä ennakkolipun ostaneille on oma sisäänpääsyjono. Huomioithan kuitenkin, että jos aiot vierailla 1.6.-31.8.2023 välisenä aikana Korkeasaaressa klo 16 jälkeen, sinun kannattaa ostaa JT-Linen verkkokaupasta ainoastaan vesibussimatka, ja hankkia kaikkein edullisin iltasisäänpääsylippu Korkeasaaren lipunmyyntipisteeltä, joka sijaitsee Korkeasaaressa vesibussilaiturin välittömässä läheisyydessä. Iltalippuja ei ole saatavilla verkkokaupan kautta.