Pihlajasaari

Pihlajasaari

Vesibussi Pihlajasaareen
Kuva: JT-Line / Omar El Mrabt

Kaunis saaristoluontokohde vain 10 minuutin merimatkan päässä Helsingin Ruoholahdesta tai Merisatamasta.

Irtaudu arjesta ja kaupungin hälinästä lyhyen merimatkan päässä Pihlajasaaressa. Saaresta löytyy hiekkarantojen, kauniiden rantakallioiden ja upeiden merimaisemien lisäksi monipuolista luontoa ja kauniita vanhoja huviloita, joista yhdessä sijaitsee ravintola. Saaren ympäri kiertää noin kahden kilometrin mittainen luontopolku, joka on merkitty maastoon numeroiduin tolpin. Luontopolku tarjoaa tietoa ja tarinoita saaren historiasta.

Pihlajasaaresta löytyy myös kolme vapaasti käytettävää keittokatosta, joista löytyy juomavesipisteet ja polttopuut valmiina käyttöön. Myös hieman pidempi irtiotto arjesta onnistuu telttaillen itäisessä Pihlajasaaressa. Lisäksi saaresta löytyy kaksi ennakkoon varattavaa saunaa.

JT-Linen vesibussit liikennöivät aikataulun mukaista liikennettä Merisatamasta ja Ruoholahdesta Pihlajasaareen viikonloppuna 11.-12.5.2024 ja joka päivä 18.5.-1.9.2024. Koirat ovat myös tervetulleita vuoroveneisiimme sekä saareen pois lukien uimaranta- ja lasten leikkipaikka-alueet.

Lisätietoa Pihlajasaaresta kohteena löytyy sivuilta citynature.eu
Lisätietoa mm. telttailusta ja saunavarauksista saat Helsingin kaupungin sivuilta >>
Lisätietoa luontopolusta löydät tästä >>
Lisätietoa ravintolasta löytyy sivuilta www.pihlajasaari.net


Kuva: JT-Line / Omar El Mrabt

Kuva_Pihlajasaari_Teemu Saloriutta_Helsingin Kaupunki
Kuva: Teemu Saloriutta – Helsingin kaupunki

Kuva_Pihlajasaari_Pira Cousin_Helsingin Kaupunki
Kuva: Pira Cousin – Helsingin kaupunki

Kuva_Teemu_Saloriutta_Helsingin kaupunki
Kuva: Teemu Saloriutta – Helsingin kaupunki

Kuva_Teemu Saloriutta_Helsingin kaupunki
Kuva: Teemu Saloriutta – Helsingin kaupunki


Kuva: JT-Line / Omar El Mrabt


Haluamme, että Helsingin saaristo säilyy elinvoimaisena myös tuleville sukupolville, ja siksi tankkaamme reitillä liikennöiviin aluksiin ainoastaan Nesteen uusiutuvaa MY polttoöljyä. Edelläkävijöinä haluamme olla mukana edistämässä vähäpäästöisempiä ratkaisuja. Neste MY uusiutuvan polttoöljyn käytöllä vähennämme kyseisellä reitillä hiilijalanjälkeämme jopa 90 % fossiilisiin polttoaineisiin verrattuna.

Suosittelemme, mikäli mahdollista, saapumaan Ruoholahteen tai Merisatamaan julkisilla liikennevälineillä. Lisätietoja löydät HSL:n Reittioppaasta >>

Sustainable-Travel-Finland-logo    Ekokompassi-logo