Buffet-menut

Buffet-menut

Menut tarjoillaan noutopöydästä. Kaikkien menuiden hintaan sisältyy ruokajuomina lähdevesi ja kahvi tai tee ja pieni makea. Lisäksi ateriaa voi täydentää sesongin maistuvalla jälkiruoalla.


SAARISTON KEVÄT-MENU – 38,50 € / henkilö

SAARISTON SAVULOHILEIVOS (L)
Keittiömme valmistama savulohi-mousseleivos saaristolaisleivällä
KESÄISIÄ LIHAPYÖRYKÖITÄ JA PERUNASALAATTIA (L,G)
Tuhdilla grillikastikkeella maustettuja lihapyöryköitä ja kirkasta perunasalaattia
PARSAA JA KAUDEN TUOREITA KASVIKSIA (M,G)
Salaattia paahdetuista kauden kasviksista ja parsasta
REVITTYJÄ KAUDEN SALAATTEJA (M,G)
Revittyjä kauden salaatteja, villitomaattia, kurkkua ja purserin sinappikastiketta
LEIPÄÄ JA VOITA (L)
Talonpoikaisleipää ja vaahdotettua voita
● ● ●
Lämmin pääruoka: YRTTIPEDILLÄ KYPSENNETTYÄ MAALAISKANAA TUOREYRTTIKASTIKKEELLA (L,G)
Yrttipedillä kypsennettyä maalaiskanaa, beluga-linssiriisiä ja tuoreyrttikastiketta
● ● ●
Lämmin kasvispääruoka: RETIISI-TSATSIKIA JA KASVISPIHVEJÄ (M,G, Vegaaninen)
Kasvispihvejä, uunilohkoperunoita ja raikasta retiisi-tsatsikia
Huom: Kasvispääruoka tulee tilata erikseen viimeistään 10 vrk ennen tilaisuutta!

Viinisuositukset:
Valkoviini: Bodegas Faustino VII Blanco, Espanja – 35 € / 75 cl
Punaviini: Bodegas Faustino VII Tinto, Espanja – 35 € / 75 cl


MENU RÖNNSKÄR (LUOMU) – 41,50 € / henkilö

LUOMUKARITSAN JAUHELIHAA JA KIMCHIÄ
Paistettua luomukaritsan jauhelihaa ja kimchisalaattia tuohisessa (M,G)
KREIKKALAISTA SALAATTIA (VL,G)
Fetajuustoa, tomaattia, kurkkua, paprikaa, sipulia ja salaattia sekä vinaigretteä
COLESLAW-SALAATTIA (L,G)
Kaalia, porkkanaa, puolukka ja luomukananmunista valmistettua majoneesia
BELUGA-LINSSISALAATTIA (M,G)
Beluga-linssiä, sipulia, tomaattia ja siiderietikkakastiketta
KAUPUNKIVILJELTYJÄ VERSOJA JA AURINGONKUKANSIEMENIÄ
Herttoniemessä viljeltyjä kaupunkiversoja ja paahdettuja auringonkukansiemeniä
UUNITUORETTA LEIPÄÄ JA KURPITSAA
Uunituoretta maalaisleipää ja kurpitsansiemenlevitettä
● ● ●
Lämmin pääruoka: LUOMUBROILERIN SISÄFILEETÄ JA VILLIRIISIÄ (L,G)
Luomubroilerin sisäfileetä täyteläisessä luomuhunaja-minttukermakastikkeessa ja villiriisiä

Viinisuositukset:
Valkoviini (LUOMU): Umani Ronchi Montipagano Bianco 2020, Italia – 38 € / 75 cl 
Punaviini (LUOMU): Umani Ronchi Montipagano Rosso 2020, Italia – 38 € / 75 cl 


MENU SVEABORG – 41,50 € / henkilö

SÄRKEÄ JA SAARISTOLAISLEIPÄÄ (L,G)
Pielisen savusärkimoussea, paahdettua tattaria ja kotimaista puolukkaa saaristolaisleivällä
KOTITILAN KANAA JA KURKKURAITAA (L)
Kanavartaita kotimaisesta kanasta ja kurkkuraitaa
KOTIMAISTA PORSASTA JA BELUGALINSSEJÄ (M,G)
Porsaan sisäfileetä, beluga-linssejä ja luomutomaattisalsaa tuohisesta
KAALIA, PÄHKINÄÄ JA PUOLUKKAA (L,G)
Sahramilla maustettua coleslaw-salaattia, paahdettua pähkinää ja puolukkaa
SALAATTIA JA VADELMAA (M,G)
Revittyjä sesongin tuoreita salaatteja ja vadelma-vinaigretteä
HÄMÄLÄISTÄ PIETILÄN PERUNALIMPPUA JA VOITA (L)
Pietilän perunasta valmistettua hapanimellettyä perunalimppua ja ruoholaukkavoita
● ● ●
Lämmin pääruoka: SATEENKAARILOHTA JA SULOISEN KIRPEÄÄ KERMAVIILIÄ (L,G)
Paistettua sateenkaarilohta, luomuvoissa pyöräytettyjä tilliperunoita ja dijon-sinapilla maustettua
suloisen kirpeää kermaviilikastiketta
● ● ●
Lämmin kasvispääruoka: RETIISI-TSATSIKIA JA KASVISPIHVEJÄ (M,G, Vegaaninen)
Kasvispihvejä, uunilohkoperunoita ja raikasta retiisi-tsatsikia
Huom: Kasvispääruoka tulee tilata erikseen viimeistään 10 vrk ennen tilaisuutta!

Viinisuositukset:
Valkoviini (LUOMU): Umani Ronchi Montipagano Bianco 2020, Italia – 38 € / 75 cl 
Punaviini (LUOMU): Umani Ronchi Montipagano Rosso 2020, Italia – 38 € / 75 cl 


TAPAS MENU – 30 € / henkilö

ARTISOKKAA JA MUNAKOISOA (M,G)
Luomu-pestolla maustettua artisokkaa, munakoisoa ja paahdettuja auringonkukansiemeniä
ENSALADA RUSA (M,G)
Tonnikalaa, perunaa, oliivia, kananmunaa, herneitä, paprikaa ja majoneesia
POLLO AL AJILLO (M,G)
Valkosipulilla maustettua grillattua maalaiskananfileetä
ALBONDIGAS EN SALSA DE TOMATE (L)
Keittiömme valmistamia lihapyöryköitä täyteläisessä tomaattikastikkeessa
PATONKIA JA OLIIVIÖLJYÄ (L)
Arinauunissa paistettua vehnäpatonkia ja neitsytoliiviöljyä
JUUSTOA JA SITRUUNAHUNAJAA (L,G)
Viipaloitua Manchego-juustoa ja sitruunahunajaa

Viinisuositukset:
Kuohuviini (LUOMU): Maschio Prosecco Extra Dry Biologico NV, Italia –  38 € / 75 cl
Alkoholiton kuohuva: Freeling Riesling Traubensecco, Saksa – 24 € / 75 cl
Valkoviini: Schloss Vollrads Riesling Qualitätswein Trocken 2020, Saksa – 44 € / 75 cl
Punaviini: Thörle Spätburgunder 2017, Saksa – 42 € / 75 cl


JÄLKIRUOAT:

RAPARPERIA JA SELJANKUKKAA (L,G) – 6,50 € / hlö
Raparperi-seljankukka-pannacotta, raparperihilloketta ja mantelikrokanttia

KOIVUSOKERIA JA MANSIKKAA (L,G) – 7,20 € / hlö
Koivusokerilla maustettu mansikka-luomukermavanukas ja hilloketta tuoreista mansikoista

MUSTIKKAA JA PUOLUKKAA (L,G) – 6,80 € / hlö
Kotimaisista marjoista valmistettu mustikka-pannacotta, puolukkamarenkia ja paahdettua männynsiemenrouhetta

Jälkiruoat ovat tilattavissa myös erikseen (ilman pääruokaa), mutta silloin hintaan lisätään 80€:n toimituskulu.


Ruokatarjoilujen tilausehdot:

Laadukkaat ruokatarjoilut aluksillemme toimittaa Theron Catering. Alle 15 henkilön tilauksiin lisätään toimituskulut 100 € (sis. alv 24 %), paitsi pelkkiin jälkiruokatilauksiin lisätään henkilömäärästä riippumatta aina toimituskulut 80 € (sis. alv 24 %). Risteilynne menuvalinta, lopullinen henkilömäärä ja mahdolliset erikoisruokavaliot tulee vahvistaa viimeistään kymmenen (10) päivää ennen tilaisuuttanne. Koko ryhmälle valitaan sama menu, huomioiden kuitenkin ruoka-aineallergiat ja erikoisruokavaliot. Perusmenusta poikkeavista annoksista laskutetaan erillisveloitus 5 € / henkilö.

Ruokalajien perään merkitty allergeenit seuraavasti:
VL=vähälaktoosinen / L=laktoositon / M=maidoton / G=gluteeniton / V=vegaaninen

Hintoihin sisältyy alv 14%.


Menuiden lohi on kotimaista. Silakka on MSC-ympäristömerkittyä ja kotimainen särki Joutsenmerkittyä. Lihan alkuperämaa EU.