Korkeasaari – eläinten saari

Siipirataslaivalla Korkeasaareen

Siipirataslaiva Kauppatorilta Korkeasaareen
Kuva: Korkeasaari Zoo / Annika Sorjonen

JT-Linen perinteikäs siipirataslaiva Vispilä liikennöi aikataulun mukaista liikennettä Kauppatorilta Korkeasaaren eläintarhalle joka päivä 1.6.-31.8.2024. Lisäksi reittiä liikennöidään viikonloppuisin (la-su) toukokuussa 4.-26.5.2024 ja syyskuussa 1.-29.9.2024, jolloin aluksena on joko Vispilä, tai pienemmät Hymy- tai Ilves-vesibussit. Katso aikataulu tästä >>


Korkeasaari – tervetuloa eläinten saarelle!

Korkeasaaren eläintarha on perustettu vuonna 1889, ja on yksi maailman vanhimmista eläintarhoista. Eläintarhan 150 eläinlajia ja lähes 1000 kasvilajia kertovat luonnon monimuotoisuudesta. Korkeasaaren eläinlajeista noin kolmannes on uhanalaisia.

Korkeasaaressa kasvatetaan uhanalaisia lajeja niiden suojelemiseksi ja säilymisen turvaamiseksi. Suurin osa Korkeasaaren eläimistä on syntynyt joko Korkeasaaressa tai toisissa eläintarhoissa. Jokainen Korkeasaaren vierailija on mukana suojelutyössä: vierailemalla tuet Korkeasaaren työtä luonnon monimuotoisuuden suojelussa, ympäristökasvatuksessa ja uhanalaisten lajien tutkimuksessa sekä luontoonpalautuksissa.

Korkeasaari on suosittu retkikohde, ja saarella on myös matkamuistokauppa, kaksi ravintolaa ja kioskeja sekä mahdollisuus omien eväiden syöntiin esimerkiksi grillipaikoilla.

Lisätietoja Korkeasaaresta saat internet-sivuilta:
www.korkeasaari.fi

Korkeasaaren aluekartan löydät täältä >>
Tutustuthan ennen vierailua myös eläintarhaetikettiin >>

Korkeasaari siipirataslaiva JT-Line
JT-Linen siipirataslaiva Pw/s Vispilä

Kuva_Mari Lehmonen_Helsinki Partners
Kuva: Helsinki Partners / Mari Lehmonen

Kuva_Annika Sorjonen_Helsinki Partners
Kuva: Helsinki Partners / Annika Sorjonen

Kuva_Mari Lehmonen_Helsinki Partners
Kuva: Helsinki Partners / Mari Lehmonen

Kuva_Annika Sorjonen_Helsinki Partners
Kuva: Helsinki Partners / Annika Sorjonen

Kuva_Mari Lehmonen_Helsinki Partners
Kuva: Helsinki Partners / Mari Lehmonen


Haluamme, että Helsingin saaristo säilyy elinvoimaisena myös tuleville sukupolville, ja siksi tankkaamme reitillä liikennöiviin aluksiin ainoastaan Nesteen uusiutuvaa MY polttoöljyä. Edelläkävijöinä haluamme olla mukana edistämässä vähäpäästöisempiä ratkaisuja. Neste MY uusiutuvan polttoöljyn käytöllä vähennämme kyseisellä reitillä hiilijalanjälkeämme jopa 90 % fossiilisiin polttoaineisiin verrattuna.

Suosittelemme, mikäli mahdollista, saapumaan Kauppatorille julkisilla liikennevälineillä. Lisätietoja löydät HSL:n Reittioppaasta >>

Sustainable-Travel-Finland-logo    Ekokompassi-logo