Kohteiden esittely

Suomenlinna & Lonna

Kuva_Suomenlinna_110th Street Productions_Helsingin kaupunki
Kuva: 110th Street Productions / Helsingin kaupunki

JT-Linen vesibussit liikennöivät kesäkaudella 2021 reittiä:

  • Kauppatori > Lonna > Suomenlinna (Tykistölahti) > Suomenlinna (Kuninkaanportti) > Lonna > Kauppatori

Vallisaareen pääsee JT-Linen kyydissä Hakaniemestä ja Kruunuvuorenrannasta 12.6.-15.8.2021, lue lisää >>
(Kesäkaudella 2021 JT-Line ei liikennöi Kauppatorilta Vallisaareen)


Suomenlinna

Helsingin edustalla sijaitseva Suomenlinnan merilinnoitus on UNESCOn maailmanperintökohde ja yksi Suomen suosituimpia nähtävyyksiä sekä yksi maailman suurimmista merilinnoituksista. Suomenlinna on myös Helsingin kaupunginosa, jossa asuu ympäri vuoden noin 850 vakituista asukasta.

Suomenlinnassa on nähtävää ja koettavaa kaiken ikäisille. Saaren historiaan pääsee tutustumaan mielenkiintoisesti esimerkiksi Ehrensvärd-Seuran opastetuilla kierroksilla. Vaihtoehdoista löytyy myös lapsille oma seikkailukierros, ja löytyypä tarjonnasta myös purjehduskierros tykkisluuppi Dianalla. Opastuskierrosten lisäksi saarelta löytyy museoita moneen makuun sekä sukellusvene Vesikko.

Toki linnoitukseen voi tutustua myös omatoimisesti kävellen ja tutkien vaikkapa saaren luontoa, kauniita kalliorantoja tai sisäsaarten puistomaisemia. Siellä on myös laaja ravintola- ja kahvilatarjonta pienistä idyllisistä kahviloista ja lounaspaikoista erilaisiin illallisravintoloihin.

Suomenlinnassa kuljetaan pääasiassa jalkaisin ja siellä onkin monia mukulakivipäällysteisiä teitä, joilla liikkuminen voi olla haastavaa esimerkiksi pyörätuolilla tai lastenrattailla. Suomenlinnan sivuilta löytyy kuitenkin kartta helppokulkuisemmasta reitistä >>

JT-Linen vesibussit liikennöivät Kauppatorin Kolera-altaalta Suomenlinnan Tykistölahteen ja Kuninkaanportille 8.5.-30.9.2021. Suomenlinnassa vesibussin laiturit sijaitsevat Tykistölahdessa, Suomenlinnakeskuksen edessä ja ravintola Adlerfeltin välittömässä läheisyydessä, sekä Kuninkaanportilla, lähellä ravintola Walhallaa.

Lisätietoja Suomenlinnasta saat internet-sivuilta:
www.suomenlinna.fi
www.suomenlinnatours.com.
Kuva_Suomenlinna_Omar El Mrabt
Kuva: Omar El Mrabt


Lonna

Lonna on Kauppatorin ja Suomenlinnan välissä sijaitseva pieni saari, joka avautui yleisökäyttöön kesällä 2014. 150 metriä pitkä saari kuuluu Suomenlinnan kaupunginosaan ja siellä onkin käyty historiansa aikana neuvotteluja Suomenlinnan kohtalosta. Saaressa on myös säilytetty merimiinoja ja myöhemmin saaressa on ollut laivojen demagnetisointiasema. 1999 saari siirtyi puolustusvoimilta Suomenlinnan hoitokunnalle ja saarta aloitettiin restauroimaan yleisökäyttöön.

Nykyään saaressa toimii ravintola, kahvila ja baari. Pienestä koostaan huolimatta saaren rennossa tunnelmassa viihtyy varmasti pidempäänkin. Saaresta löytyy myös yleinen perinteinen sauna vilvoitteluterasseineen, ja pulahdus mereenkin on mahdollista. Saarelta löytyy myös yksityiskäyttöön vuokrattavat juhlatilat.

JT-Linen vesibussit liikennöivät Kauppatorin Kolera-altaalta Lonnaan 20.5.-25.9.2021.

Lisätietoja Lonnasta saat internet-sivuilta:
www.lonna.fi
www.suomenlinna.fi/linnoitus/alue/lonna/

Kuva_Lonna, Omar El Mrabt
Kuva: Omar El Mrabt

Sustainable-Travel-Finland-logo      Ekokompassi-logo