Kohteiden esittely

Suomenlinna & Lonna

JT-Linen vesibussit liikennöivät kesäkaudella 2021 reittiä:

  • Kauppatori > Lonna > Suomenlinna (Tykistölahti) > Suomenlinna (Kuninkaanportti) > Lonna > Kauppatori

Suomenlinna

Helsingin edustalla sijaitseva Suomenlinnan merilinnoitus on UNESCOn maailmanperintökohde ja yksi Suomen suosituimpia nähtävyyksiä. Suomenlinna on myös Helsingin kaupunginosa, jossa asuu ympäri vuoden noin 800 vakituista asukasta.

Suomenlinnan historia kietoutuu läheisesti Suomen ja Itämeren historiaan. Linnoitus rakennettiin 1700-luvun puolivälissä Ruotsin valtakunnan itäisen puolustuksen kulmakiveksi. Linnoitus siirtyi Venäjän haltuun 1800-luvun alussa ja sen tehtäväksi tuli vartioida Pietariin johtavia laivaväyliä yhdessä Tallinnan ja Kronstadtin laivastotukikohtien kanssa. Suomen itsenäistymisen myötä merilinnoitus liitettiin Suomen valtioon vuonna 1918. Suomenlinnassa on nähtävää ja koettavaa kaiken ikäisille: monimuotoinen luonto, muureja, tykkejä, tunneleita, museoita ja kymmenkunta kahvilaa ja ravintolaa.

JT-Linen vesibussit liikennöivät Kauppatorin Kolera-altaalta Suomenlinnan Tykistölahteen ja Kuninkaanportille 1.5.-30.9.2021. Suomenlinnassa vesibussin laiturit sijaitsevat Tykistölahdessa, Suomenlinnakeskuksen edessä ja ravintola Adlerfeltin välittömässä läheisyydessä, sekä Kuninkaanportilla, lähellä ravintola Walhallaa.

Lisätietoja Suomenlinnasta saat internet-sivuilta:
www.suomenlinna.fi
www.suomenlinnatours.com.


Lonna

Lonna on Kauppatorin ja Suomenlinnan välissä sijaitseva pieni saari, joka avautui yleisökäyttöön kesällä 2014. Saaressa on ollut historiansa aikana mm. merimiinojen varasto sekä myöhemmin niiden demagnetisointiasema. Demagnetisointiasema oli tarpeellinen jatkosodan ajasta 60-luvulle asti, sillä Suomen vesialueilla oli käytetty paljon merimiinoja, jotka laukesivat laivanrunkojen magneettisuuden myötä, ja demagnetisointiaseman laitteiston avulla saatiin poistettua laivanrunkojen magneettisuus. Nykyään Lonnan vierailijoita palvelevat viihtyisä ravintola ja kahvila. Vanhoihin demagnetisointilaitteisiin pääsee tutustumaan ravintolan yhteydessä sijaitsevassa näyttelytilassa.

JT-Linen vesibussit liikennöivät Kauppatorin Kolera-altaalta Lonnaan 1.5.-30.9.2021.

Lisätietoja Lonnasta saat internet-sivuilta:
www.lonna.fi
www.suomenlinna.fi/linnoitus/alue/lonna/